previous arrow
next arrow
Slider

Rekonstrukcija urbane vile

Rekonstrukcija urbane vile u središtu Zagreba s dodatkom nove fasadne ovojnice koja je rezultirala prostranim i otvorenim domom za jednu obitelj.

“Predmet ove intervencije bila je postojeća obiteljska kuća površine 255 m2. Projekt je obuhvatio nadogradnju i rekonstrukciju postojeće kuće s cjelovitim uređenjem interijera, te uređenje parcele: kolni i pješački prilaz, garaža, bazen, hortikulturalno uređenje vrta. Stakleni kubus nadodan na vrtnoj, zapadnoj strani kuće prostorno i funkcionalno povezao je suteren i prizemlje kuće: prostor dnevnog boravka i blagovaonice u novi zajednički volumen s pogledom na bazen u vrtu. Stakleni kubus izveden je kao strukturalna fasada od transparentnog Sungard stakla. Krovna terasa dobila je ostakljeni prostor fitness sobe. Cijelo pročelje obloženo je ventilirajućom fasadom od kompakt ploča u boji bukve u izduženom rasteru. Prostor blagovaonice popločan je kamenom rastera 1×1 m, a prostor dnevnog boravka dugim hrastovim daskama.”

REZIDENCIJALNI OBJEKTI

The wooden house

  • USLUGEArhitektura
  • VELIČINA PROJEKTA250 m2
  • VRIJEDNOST PROJEKTAn/a
  • TRAJANJE PROJEKTA2007
  • NARUČITELJPrivatno

     

  Tuškanova 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP