Izvedba obiteljske kuće

previous arrow
next arrow
Slider

Izvedba obiteljske kuće

Projekt i izvedba obiteljske kuće u tradicionalnom dijelu Zagreba koja je bila široko publicirana i prikazana na televiziji. Kuća je zadržala staru uličnu fasadu proširujući se prema vrtu i iskorištavajući prirodno svjetlo do maksimuma.

Projekt je zadržao postojeću građevinu zidom i nagibom uličnog krovišta čime je oblikovanje kuće prema ulici zadržano u skladu s nizom obiteljskih kuća u potezu. Ulicu Vrhovčev vijenac krasi jedinstveni mikro urbanizam središnjeg parkovnog zelenila, te smo smatrali da je ulično pročelje relevantno zadržati zbog karaktera mjesta, makar je postojeća gradnja sama po sebi nevrijedna.

Na mjestu postojeće građevine nastala je nova raščlanjena na dva volumena. Oblikovanje proizlazi iz sklopa tih dviju masa kosih krovnih ploha koje zaokružuju vanjski prostor: vrtnu terasu, a međusobno su povezane hodnikom transparentnog staklenog krova. Volumeni razdvajaju ali i povezuju dvije funkcionalne cjeline: obiteljski dio kuće i radnu sobu s galerijom. Materijal krova građevine je glineni crijep čija se boja protegnula i na tradicionalno pročelje u žbuci.

U unutarnjem prostoru proteže se koncept vertikalnog povezivanja i jednoprostornosti cjeline naglašene bijelim svilenkastim zidovima ritmiziranih plastikom utora.

REZIDENCIJALNI OBJEKTI

The Orange House

 • USLUGE

  Architektura

 • VELIČINA PROJEKTA

  300 m2

 • VRIJEDNOST PROJEKTA

  n/a

 • TRAJANJE PROJEKTA

  2008

 • NARUČITELJ

  Privatno

     

  Grge Tuškana 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP