Rekonstrukcija i dogradnja domova

Rekonstrukcija i dogradnja domova

previous arrow
next arrow
Slider

Dom hrvatskih veterana zamišljen je kao smještajno – rehabilitacijska ustanova u kojoj će hrvatski branitelji, povratnici iz mirovnih misija, stradali pirotehničari, civilne žrtve rata, kao i ostale osobe za koje se utvrdi potreba korištenja usluga centra, boraviti trajno ili privremeno.

Korisnicima Doma hrvatskih veterana bit će omogućena potpuna društvena uključenost kao i grupna savjetovanja, radionice i tečajeve, radilišta za okupacijske aktivnosti, psihosocijalnu pomoć, fizikalnu rehabilitaciju, edukacijske i radne terapije, kineziterapije te sport i rekreaciju u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Za ostvarivanje planiranih funkcija prostor treba biti organiziran tako da sadrži smještajni, rehabilitacijski, sportski, terapeutski i restoranski dio.

Projekt se odnosi na planiranje izgradnje “Veteranskog Centra Petrinja “ kapaciteta cca 130 korisnika u smještajnom djelu te određenih kapaciteta terapijskih aktivnosti kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru.

Postojeća prizemna zgrada zadržava se u cijelosti i rekonstruira te se u nju smješta uprava u jednom, a psiho-socijalna pomoć i fizikalna rehabilitacija u drugom krilu. Dvorana za vježbanje dijelom je nadograđena na postojeću građevinu, tvoreći atraktivno ostakljeno ulično pročelje.

Društveni sadržaji i restoran čine središnju os koja se proteže kroz kuću i spaja postojeću s novom zgradom te se nastavlja prema vanjskim terenima i vježbalištima.

Dogradnja je katnosti P+3+Pk i u njoj se nalaze smještajni kapaciteti. Na svakom katu organizirana su proširenja komunikacije za čajne kuhinje i interne dnevne boravke.

IDEJNA RJEŠENJA

Rekonstrukcija i dogradnja Doma hrvatskih veterana u Šibeniku

 • USLUGE

  Izrada idejnog projekta

 • VELIČINA PROJEKTA

  2744 m²

 • TRAJANJE PROJEKTA

  2015

 • NARUČITELJ

  Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb

     

  Tuškanova 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP