Projektiranje tornja

Projektiranje tornja

Projekt za toranj koji bi sadržavao studio grupe U2 i dodatne rezidencijalne i komercijalne sadržaje na vrlo atraktivnoj lokaciji u Dublinu, ušao je u uži izbor na međunarodnom arhitektonskom natječaju.

Projektiran za grupu U2, toranj visine 60 metara, obilježje je za brodove koji ulaze u luku i dobro se vidi iz grada. Toranj je projektiran s visinom etaža (s iznimkom gornje etaže na kojoj se nalazi studio za snimanje grupe U2) koja omogućuje naknadnu odluku o namjeni pojedine etaže za stanovanje ili poslovnu namjenu.

Sjeverni šiljak potpuno je ostakljen; tu su zimski vrtovi s ostakljenim plohama koje se mogu otvarati kako bi korisnici imali dovoljno svježeg zraka. Na istočnoj strani tornja gdje se odvija sva vertikalna komunikacija smještene su instalacije i dimnjaci.

Zapad je potpuno ostakljen (od poda do stropa) staklom koje je prekriveno mrežom od nehrđajućeg čelika (GKD GmbH) na čeličnom okviru. Staklo je patinirano runskim zapisom koji je noću vidljiv kroz mrežu. Virtualno ispisana zavjesa obilježava “gradsko lice” tornja.”

KOMERCIJALNE I POSLOVNE ZGRADE

Projektiranje tornja u Dublinu

 • USLUGE

  Arhitektura

 • VELIČINA PROJEKTA

  9.800 m2

 • VRIJEDNOST PROJEKTA

  n/a

 • TRAJANJE PROJEKTA

  2003

 • NARUČITELJ

  U2

     

  Tuškanova 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP