Projektiranje poslovne zgrade

previous arrow
next arrow
Slider

 

Projektirana zgrada je poslovne namjene u kojoj je planirana djelatnost laboratorijskog dijela geomehaničkih ispitivanja tla, uredski prostor tvrtke za administrativne poslove i prostor projektnog biroa.

Dimenzije novoformirane parcele uvjetovale su izduženu formu zgrade. Urbanističkim smjernicama planirane su 4 etaže; podrum, prizemlje, 1. i 2. kat s ravnim krovom.

Obzirom na različite funkcije unutar objekta koje su podijeljene na laboratorijske i administrativne, odnosno prostore projektnog biroa, tako su i prostorno pozicionirane po etažama. Korpusom objekta diferencirana je i funkcionalnost prostora pa je zadnja etaža izmaknuta u odnosu na prizemlje i kat. Izmicanjem je ostvarena nadstrešnica glavnog ulaza te natkrivanje prostora mogućeg parkirališta i ulaza na podiznu paltformu podruma.

Prostori su koncipirani kao fleksibilno prilagodljivi radni prostori koji se mogu transformirati prema potrebama klijenta, što se postiže ugradnjom staklenih pregradnih stijena i montažnim zidovima. Obzirom na transformabilnost tlocrta predviđa se modulacijski pod koji omogućuje promjene priključnih mjesta energetike ili vodovoda i kanalizacije.

Pročelje objekta bit će dijelom ostakljeno s odgovarajućom vanjskom zaštitom od insolacije, te dijelom obloženo kamenim pločama različite teksture. Sav neizgrađeni prostor parcele uredio bi se hortikulturno kao travnata površina s grupama stabala prema posebnom projektu.

KOMERCIJALNE I POSLOVNE ZGRADE

Projektiranje poslovne zgrade Geokon / OpusGeo u Samoboru

 • USLUGE

  Projektiranje

 • VELIČINA PROJEKTA

  4.277 m2

 • VRIJEDNOST PROJEKTA

  4.000.000 €

 • TRAJANJE PROJEKTA

  2008

 • NARUČITELJ

  Geokon-Zagreb d.o.o.

     

  Grge Tuškana 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP