Povijest

Tvrtka Investinženjering d.o.o. privatna tvrtka koja je tržištu konzultantskih inženjerskih nudila i nudi usluge u koncipiranju i provedbi graditeljskih projekata osnovana je 1989. godine. To je i datum od kojeg bilježimo i nastanak GI. Godine 1992., Investinženjering osnovao je, s partnerima, tvrtku Studio A d.o.o., a godinu dana kasnije na isti način i Tower 151 Architects – Zagreb d.o.o. Na taj su način u GI okupljeni arhitekti i inženjeri, prostorni planeri, projektanti, konzultanti, voditelji graditeljskih projekta, nadzorni inženjeri. Danas GI raspolaže i zavidnim stručnim kapacitetima ekonomske provenijencije.
Nastavljajući se na uspješnu suradnju s njemačkim  Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit GmbH (GTZ) u projektiranju, upravljanju projektom i stručnom nadzoru izgradnje naselja za ratne izbjeglice na različitim lokacijama diljem Hrvatske ranih 90tih godina, GI je razvijao suradnju s mnogim stranim klijentima i konzultantima s kojima i danas uspješno surađuje na realizaciji graditeljskih projekata u Hrvatskoj i regiji.
1995. godine izgrađen je Importanne Center – prvi trgovački centar u Zagrebu, a vođenje projekta i upravljanje građenjem uz više neovisnih izvođača na neupitno zadovoljstvo Investitora obavio je GI. Bilo je to jedno od prvih većih priznanja izvrsnosti naših usluga.
Kao odgovor na rast graditeljskog sektora ojačanog velikim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj, u prvom desetljeću novog milenija, GI tvrtke nastavile su skladan i kontroliran rast i razvoj novih djelatnosti i usluga.
Od 2002. godine GI je obavljao nadzor nad gradnjom više dionica autoceste Zagreb – Split – Dubrovnik.
2006. godine osvojili smo prvu nagradu na međunarodnom natječaju za idejno rješenje građevine najvećeg teleskopa na svijetu – ELT Telescope Project na Kanarskim otocima (u suradnji sa sveučilištem u Lundu).
Hypo Alpe-Adria Centar – tada najveći objekt visokogradnje u Hrvatskoj sa 86.000 m2 – na kojem je GI obavljao usluge upravljanja projektom, upravljanja građenjem i stručno-financijski nadzor, uspješno je završen 2007. godine.
2008. godine otvorili smo ured u Zadru kako bi pružili direktnu i visoko kvalitetnu uslugu klijentima u Dalmaciji.
Uspješan razvoj i rast omogućio nam je investiranje u vlastiti poslovno-stambeni kompleks od 14.700 m2, na uglu Tuškanove i Banjavčićeve ulice u Zagrebu, koji je završen 2010. godine. Danas se u objektu Tuškanova 41/Banjavčićeva 1 nalaze naši poslovni prostori.
U razdoblju od preko 20 godina, pružajući raznim klijentima inženjerske i druge konzultantske usluge, uvijek smo bili i jesmo okrenuti izvrsnosti. Osiguravali smo je i osiguravamo kroz kontinuirano ulaganje u stručnu i specijalističku  edukaciju naših zaposlenika i razvijanje partnerske suradnje s najboljim lokalnim i međunarodnim konzultantima.


     

  Grge Tuškana 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP