Nadzor izgradnje željezničke postaje

previous arrow
next arrow
Slider

Stručni nadzor izgradnje nove željezničke postaje Karlovac Centar

Nova željeznička postaja Karlovac Centar nalazi se nasuprot autobusnog kolodvora u samom centru Karlovca. Riječ je o kompleksnoj konstrukciji stajališta koje se nalazi na stupovima i ujedno je prvo takve vrste izgrađeno u Hrvatskoj. Peroni su dužine 160 metara i širine 4,5 metara.

Stajalište se sastoji od bočnog perona, nadstrešnice, dva pristupa jednokrakim stubištem i dizala. Postavljena je sva urbana oprema u skladu s HŽ-ovim standardima (kiosk za prodaju prijevoznih karata, ormarići s voznim redom, klupe za putnike, košare za smeće, rasvjeta na metalnim stupovima, satovi, reklamni panoi i sl.).

Projektom je riješeno i grijanje prometno-pješačke plohe prilaznih stubišta peronu kako bi se spriječilo zaleđivanje kiše i snijega, pa soljenje neće biti potrebno. Bit će ugrađen i razglas za obavješćivanje putnika o dolasku vlakova te postavljena javna telefonska govornica. Izgradnjom stajališta unaprijedit će se kvaliteta usluge željezničkog prijevoza i trebali bi se privući putnici, naročito studenti i oni koji rade u Zagrebu na što češće putovanje vlakom.

INFRASTRUKTURA

Stručni nadzor izgradnje nove željezničke postaje Karlovac Centar

  • USLUGE Stručni nadzor
  • VELIČINA PROJEKTA 160 metara
  • VRIJEDNOST PROJEKTA 1,4 mil.€
  • TRAJANJE PROJEKTA 2008 – 2010
  • NARUČITELJ HŽ Infrastruktura d.o.o.

     

  Tuškanova 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP