Stučni nadzor tijekom rekonstrukcije

Stučni nadzor tijekom rekonstrukcije

Kneževa palača je kulturno povijesni objekt (Kulturno dobro, Registar kulturnih dobara, Oznaka dobra: P-5029). Rekonstrukcija Kneževe palače je prva funkcionalna cijelina projekta rekonstrukcije, dogradnje i prenamjene sklopa Kneževe i Providurove palače, a koja je na jednom mjestu objedinila muzejski prostor, koncertnu dvoranu, dvorane za privremene izložbe, video galeriju, multimedijalnu dvoranu i reprezentativne dvorane uređene u različitim povijesnim stilovima.

Projekt je obuhvatio rekonstrukciju cijele Kneževe palače s unutrašnjim dvorištem, sprinkler stanicu sa spremnikom vode, VRV jedinice i agregat, privremeno stubište sa implementiranom kosom podiznom platformom, te izvedbu trafostanice.

Na objektu Kneževa palača izvedeni su arheološko istražni radovi i konzervatorsko-restauratorski radovi na restauraciji kamena, kamene plastike, restauracija zatečenih fragmenata – zidnih oslika, rekonstrukcija, restauracija i pozlata stropova – štukature i zidova.

Projektom opremanja Kneževe palače obuhvaćeno je opremanje tipskom i ugradbenom opremom, te multimedijalnom opremom što uključuje opremanje Koncertne dvorane sa scenskom, audio i video opremom.

Uloga GI  je bila pružanje usluge stručnog i financijskog nadzora nad rekonstrukcijom i opremanjem objekta Kneževa palača u Zadru, kao i Koordinatora II zaštite na radu, te konzultantske usluge –  FIDIC Inženjera prema Crvenoj knjizi, savjetovanje Naručitelja. 

KOMERCIJALNE I POSLOVNE ZGRADE

Stučni nadzor tijekom rekonstrukcije Kneževe palače u Zadru

 • USLUGE

  Stučni i financijski nadzor

 • VELIČINA PROJEKTA

  2.632,00 m2

 • VRIJEDNOST PROJEKTA

  38 mil. kn

 • TRAJANJE PROJEKTA

  2017

 • NARUČITELJ

  Grad Zadar

     

  Tuškanova 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP