Stručni nadzor nad izgradnjom tunela

previous arrow
next arrow
Slider

Stručni nadzor nad izgradnjom tunela

Pružena usluga stručnog nadzora nad izgradnjom spojne ceste Zagvozd – Baška Voda i tunela Sv. Ilija.

GI je osigurao nadzor nad izgradnjom spojne ceste za Tunel Sv. Ilija inače kapitalni objekt spojne ceste Zagvozd – Baška Voda, ukupne duljine 4.250 m što ga čini četvrtim tunelom po dužini u Hrvatskoj.

Ukupna duljina tunela i pristupnih prometnica na sjeveru i jugu iznosi 9,2 km. U sklopu spojne ceste Zagvozd – Baška Voda izgradit će se: tunel Sv. Ilija duljine 4.250 m, više od 4 km pristupnih prometnica, nadvožnjak Sv. Križ, dva podvožnjaka u sklopu trase i denivelirano raskrižje na Jadranskoj magistrali.

Tunel Sv. Ilija je kapitalni objekt ukupne duljine 4.250 m i tunel je u kršu s najvećim nadslojem u Europi. Njegova visina prelazi 1.300 m. Tunel ima dvije odvojene cijevi; primarnu i sekundarnu. Primarna tunelska cijev sa dvije prometne trake će se koristiti za odvijanje redovnog prometa. Sekundarna tunelska cijev je namijenjena potrebama spašavanja i evakuacije. Tunel će se izvesti sa konstantnim uzdužnim padom od tri posto od sjevera prema jugu. S obzirom na visinu nadsloja od preko 1.300 m, tunel je predstavljao izazov za sve koji su sudjelovali u njegovom proboju.

Izgradnjom spojne ceste Zagvozd – Baška Voda i tunela Sv. Ilija osigurat će se kvalitetna cestovna veza između Autoceste Zagreb – Dubrovnik i Makarske rivijere na Jadranskoj obali.

INFRASTRUKTURA

Stručni nadzor nad izgradnjom tunela Sv. Ilija

  • USLUGE Stručni nadzor
  • VELIČINA PROJEKTA 9,2 km
  • VRIJEDNOST PROJEKTA 43 mil.€
  • TRAJANJE PROJEKTA 2008
  • NARUČITELJ Hrvatske autoceste d.o.o.

     

  Tuškanova 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP