Stručni nadzor gradnje
Rekonstrukcija Škorpikove ulice

previous arrow
next arrow
Slider

Stručni nadzor gradnje

Stručni nadzor gradnje za projekt rekonstrukcije Škorpikove ulice imao je za cilj unapređenje funkcije jedne od glavnih komercijalnih ulica u zapadnom dijelu Zagreba.

Stručni nadzor gradnje za projekt rekonstrukcije Škorpikove ulice sastojao se od nekoliko faza. I faza se sastojala od proširenja Škorpikove ulice od Samoborske ceste do rotora i izvanredno održavanje Škorpikove ulice od Samoborske do podvožnjaka. Radovi izvedeni u toj fazi obuhvaćali su izgradnju novog istočnog kolnika sa zelenim pojasom i pješačkom stazom s odvodnjom i javnom rasvjetom od Samoborske do Soliduma, te obnovu zapadne strane, te polaganje nove komunalne infrastrukure. Izvanredno održavanje Škorpikove ulice od Samoborske do podvožnjaka sastojala se od proširenja postojeće prometnice, izgradnje cvjetnog zida i skidanja postojećih asfaltnih slojeva te ugradnja novih.

II faza se sastojala od izgradnje pješačkih podhodnika ispod željezničke pruge Aleje Bologne i rekonstrukcije rotora kod King Crossa. Rekonstrukcija rotora kod King Crossa je izvedena na način da je postojeći rotor proširen za cca 3,5 m, izmaknuti su stupovi javne rasvjete i odvodnja i izvedeni novi slojevi asfalta. Pješački pothodnik ispod željezničke pruge Aleje Bologna je još uvijek u fazi projektiranja.

III faza se sastojala od izgradnje kolektora “Jankomir – Jugozapad” i izvedbe dodatnih skretača za potrebe robnih centara u Škorpikovoj ulici.

INFRASTRUKTURA

Stručni nadzor gradnje

  • USLUGE Stručni nadzor
  • VELIČINA PROJEKTA 2 km
  • VRIJEDNOST PROJEKTA 6,8 mil.€
  • TRAJANJE PROJEKTA 2005 – 2006
  • NARUČITELJ Grad Zagreb

     

  Tuškanova 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP