Projektiranje i projektantski nadzor

Projektiranje i projektantski nadzor

„Dvorište s trgovima i kazalište s lutkama su ostvarenje suvremenog promišljanja arhitekture i gradograđenja i suvereno ostavljaju iza sebe geopolitički i ekonomski element prostora u kojem je nastalo.“ Damir Mioč, Oris br. 33

Zagrebačko kazalište lutaka nalazi se u bloku Tomislavov trg – Ulica baruna Trenka – Gajeva ulica – Starčevićev trg u Zagrebu. Kazalište je prije preuređenja imalo neprimjerenu scenu dubine cca 4 metra bez propadališta.

Dogradnji i rekonstrukciji kazališta pristupili smo tako što smo proširenjem scene na bivša spremišta te izvedbom propadališta “izgradili” dva kazališta: lutkarsko s marionetskim mostom i svom potrebnom opremom, kao i dramsko jer nova scena s pravom dubinom i propadalištem postaje okvir za sve vrste predstava.

Gledalište je dobilo amfiteatralni nagib te je ispod njega smještena garderoba posjetitelja a ulazni prostori postali su foyeri. Izgradili smo i malu dvoranu. Bivša neuređena i nepovezana dvorišta postaju javni prostori.

Dizajn pročelja pripada bloku, koristi rukopis “stražnje scene” poigravajući se rješenjim nužnih dodataka, požarnih stubišta, galerija i sl.

KOMERCIJALNE I POSLOVNE ZGRADE

Projektiranje i projektantski nadzor nad izgradnjom Zagrebačkog kazališta lutaka

 • USLUGE

  Projektiranje i projektantski nadzor

 • VELIČINA PROJEKTA

  2.930 m2

 • VRIJEDNOST PROJEKTA

  4.000.000 €

 • TRAJANJE PROJEKTA

  1997 – 2004

 • NARUČITELJ

  Grad Zagreb

     

  Tuškanova 41
  10000 Zagreb
  Croatia
    + 385 1 455 11 44
    + 385 1 455 10 12
    gin@gin.hr
  
TOP