GI Grupa

Hr | En

The wooden house

  • wooden-house3.jpg
  • wooden-house.jpg
  • wooden-house2.jpg
  • Rezidencijalni objekti
  • Usluge: Arhitektura
  • Veličina projekta: 250 m2
  • Vrijednost projekta: n/a
  • Trajanje projekta: 2007
  • Investitor: Privatno
Rekonstrukcija urbane vile u središtu Zagreba s dodatkom nove fasadne ovojnice koja je rezultirala prostranim i otvorenim domom za jednu obitelj.

"Predmet ove intervencije bila je postojeća obiteljska kuća površine 255 m2. Projekt je obuhvatio nadogradnju i rekonstrukciju postojeće kuće s cjelovitim uređenjem interijera, te uređenje parcele: kolni i pješački prilaz, garaža, bazen, hortikulturalno uređenje vrta. Stakleni kubus nadodan na vrtnoj, zapadnoj strani kuće prostorno i funkcionalno povezao je suteren i prizemlje kuće: prostor dnevnog boravka i blagovaonice u novi zajednički volumen s pogledom na bazen u vrtu. Stakleni kubus izveden je kao strukturalna fasada od transparentnog Sungard stakla. Krovna terasa dobila je ostakljeni prostor fitness sobe. Cijelo pročelje obloženo je ventilirajućom fasadom od kompakt ploča u boji bukve u izduženom rasteru. Prostor blagovaonice popločan je kamenom rastera 1x1 m, a prostor dnevnog boravka dugim hrastovim daskama."