Infrastruktura

Infrastruktura

  Stručni nadzor izgradnje nove željezničke postaje Karlovac Centar

Nova željeznička postaja Karlovac Centar nalazi se nasuprot autobusnog kolodvora u samom centru Karlovca. Riječ je o kompleksnoj konstrukciji stajališta koje se nalazi na stupovima i ujedno je prvo takve vrste izgrađeno u Hrvatskoj. Peroni su dužine 160 metara i širine 4,5 metara.

Stajalište se sastoji od bočnog perona, nadstrešnice, dva pristupa jednokrakim stubištem i dizala. Postavljena je sva urbana oprema u skladu s HŽ-ovim standardima (kiosk za prodaju prijevoznih karata, ormarići s voznim redom, klupe za putnike, košare za smeće, rasvjeta na metalnim stupovima, satovi, reklamni panoi i sl.).

Projektom je riješeno i grijanje prometno-pješačke plohe prilaznih stubišta peronu kako bi se spriječilo zaleđivanje kiše i snijega, pa soljenje neće biti potrebno. Bit će ugrađen i razglas za obavješćivanje putnika o dolasku vlakova te postavljena javna telefonska govornica. Izgradnjom stajališta unaprijedit će se kvaliteta usluge željezničkog prijevoza i trebali bi se privući putnici, naročito studenti i oni koji rade u Zagrebu na što češće putovanje vlakom.

Infrastruktura

Stručni nadzor izgradnje nove željezničke postaje Karlovac Centar

 • Usluge

  Stručni nadzor
 • Veličina projekta

  160 metara
 • Vrijednost projekta

  1,4 mil.€
 • Trajanje projekta

  2008 - 2010
 • Naručitelj

  HŽ Infrastruktura d.o.o.