Idejna rješenja

Idejna rješenja

  Sjedište Adidasa u Herzogenaurach

Na poziv Adidasa, zajedno s 25 arhitektonskim timova, izradili smo prijedlog za novo globalno sjedište poznatog sportskog branda Adidas. Ovaj "svijet sporta" dio je većeg urbanog developmenta i pruža značajnu priliku za gospodarski rast gradu Herzogenaurachu čiji je dio.

Nova glavna upravna zgrada ove velike korporacije projektirana je tako da se uklapa u novo urbano područje koje je obuhvaćeno projektom. Objekt se nalazi na lokaciji stare vojne baze pokraj Nürnberga (Njemačka), a s njegove sjeverne strane nalazi se kompleks ""Svijet sporta"" koji će novom željezničkom vezom biti povezan s planiranim trgovačkim i stambenim četvrtima na sjevernim rubovima centralnog područja parkova.

Program dozvoljava Adidasu izgradnju prvih 50.000 m2 na sjevernom dijelu čestice ostavljajući mu dovoljno prostora za proširenje na zapad, kao i prodaju na otvorenom prostoru i razne varijante razvoja.

Razvoj prema jugu osigurat će povoljno okruženje za razvoj Herzogenauraucha, što će privući nove investicije i unaprijediti sadašnje okruženje. Projekt se bazira na pricipu točkastih intervencija, oruđu gustoće koje potiče minimalno zauzimanje prostora građevinama i promovira dinamičnu strukturu kao mehanizam održivosti razvoja. Uz težište na povećanju vrijednosti kroz poboljšanje infrastrukture i uređenja zemljišta predviđa se da bi se ovakav razvoj mogao provesti u periodu od 18 godina.

Idejna rješenja

Sjedište Adidasa u Herzogenaurach

 • Usluge

  Urbanističko planiranje
 • Veličina projekta

  50.000 m2
 • Vrijednost projekta

  n/a
 • Trajanje projekta

  1999
 • Naručitelj

  Adidas