Idejna rješenja

Idejna rješenja

  Dom za starije i nemoćne osobe Sesvete

Idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje doma za starije i nemoćne osobe s ispitivanjem prostornih mogućnosti parcele i doma.

Dom je oblikovan kao zgrada Z tocrta čime je postignut kvalitetan smještaj na terenu s maksimalnim korištenjem parcele i optimalnim rješenjem smještajnih jedinica.

Projektom se predviđa starački dom za smještaj 200 osoba.Tlocrtna površina doma je 5900 m2 na kosoj parceli površine 6.070 m2. Dom je visine Po+Sut+P+2, i funkcionalno diferenciran po vertkali- sa skloništem u podrumu, zajedničkim prostorijama u suterenu, te sobama u prizemlju, 1 i 2 katu. Budući da je dom djelomično ukopan, etaža suterena je ulazna etaža. Tlocrtno je dom izlomljena lamela, a zapravo se radi o dva kraka spojena središnjim dijelom sa zajedničkim sadržajima. U krakovima su smještene sobe čime se omogućilo jasno odvajanje stacionarnih i stambenih zona unutar doma. Ukupno su ostvarene 74 dvokrevetne i 52 jednokrevetne sobe, od čega 50 dvokrevetnih otpada na stacionar. Završna obrada fasade predviđena je u kopilitu.

Idejna rješenja

Dom za starije i nemoćne osobe Sesvete

 • Usluge

  Idejni projekt
 • Veličina projekta

  5.900 m2
 • Vrijednost projekta

  n/a
 • Trajanje projekta

  2008
 • Naručitelj

  Zagreb-Montaža